Нов опит за продажба на гара "Пионер"

Нов опит за продажба на гара "Пионер"

Ще се направи пореден опит за продажба на терен, който е част от столичната нефункционираща жп гара "Пионер", реши правителството на заседанието си в сряда. На Националната компания "Железопътна инфраструктура“ бе позволено да проведе таен търг за терен от 20 дка, който е разположен в столичния район "Изгрев“ и се намира в близост до Борисовата градина. Каква ще е цената и кога ще се проведе търгът с явно наддаване не е ясно.

За бившата гара "Пионер" новият устройствен план на Борисовата градина предвиждаше да се превърне в спортен и развлекателен комплекс, което обаче не бе посрещнато с въодушевление от столичани, които предпочитат районът да се оформи като зелена площ за отдих.

Каква ще е съдбата на парцела предстои да се види, след като през декември 2014 г. бе прекратен третият опит за неговата продажба и още един терен от 16 дка, също част от закритата жп гара почти в центъра на София. Двата търга тогава бяха прекратени заради заявен инвеститорски интерес да вземе двата терена на концесия. Тогава двата имота общо бяха оценени на 13.5 млн. лв., като обявеният за продан сега парцел от 20 дка се продаваше за 8.3 млн. лв. без ДДС начална цена и за него имаше подадени няколко оферти.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

Одобрявате ли новия правителствен план за справяне с Covid?