Нов опит за продажба на "Ямбол-Табак" за двойно по-ниска цена

"Булгартабак Холдинг" прави нов опит да продаде преработвателното си дружество "Ямбол-Табак" на почти двойно по-ниско цена от тази, на която се опита да го приватизира през лятото. Във вторник от тютюневата компания съобщиха, че са взети решения на Надзорния и Управителния съвети за обявяването на нов конкурс за продажбата на дула си от 99.73 на сто от „Ямбол-Табак” АД.

Минималната цена, която трябва да предложат потенциалните кандидат-купувачи, е  350 000 лв., предишното изискване бе за оферта най-малко от 600 хил. лв., но мераклии не се появиха. Сега инвеститорите ще могат да направят предложенията до 21 декември. Документацията за участие в процудедурата е идентична с одобрената при провеждането на първоначалния конкурс – с отразени нови финансови параметри.

Инвеститорите ще имат възможност да задават своите въпроси и да получават отговори он-лайн на адрес http://www.bt-dataroom.com/. Виртуалната информационна зала ще бъде достъпна за инвеститорите при съответните условия в пълен обем от сряда. Предвижда се да бъде предоставено достатъчно време за запознаване с цялата информация, която е от значение за формиране на решение за участие в продажбата. Инвеститорите ще имат възможност да посетят дружеството и на място.

Споделяне

Още от Бизнес