Нов печален рекорд в Италия: Близо 800 починали за денонощие

Италианската армия изпрати войници и военни камиони за транспортиране на починали в Бергамо.

Италия регистрира нов печален рекорд - 793-ма починали през последните 24 часа, с което броят на смъртните случаи от коронавируса в страната достигна 4825 души за един месец.

Властите съобщиха за 6557 нови заразени - друг обезпокоителен "рекорд", предаде Франс прес. Районът на Милано в Ломбардия е регистрирал най-големия брой смъртни случаи - 546 и половината от новите заболели.

Военни ванове се налага да превозват ковчези от Бергамо до други италиански градове, тъй като тежко засегнатият от коронавируса град отдавна вече няма място за многото починали от COVID-19.

Близо 70 ковчега са били отнесени през нощта, така че починалите да могат да бъдат кремирани в друга провинция, съобщи днес агенция Анса.

Само в петък в Бергамо са починали близо 90 души. Областта в северния италиански регион Ломбардия е най-тежко засегнатата от пандемията част на Италия. 

Надяваме се скоро да видим светлината в края на тунела. Засега обаче все още тя не се вижда, каза кметът на Бергамо Джорджо Джори.

За съжаления строгият полицейски час и другите ограничителни мерки все още не са дали ефект срещу разпространението на вируса.

В района вече работи полева болница, която трябва да облекчи претоварения медицински персонал.

Епидемията в Италия се характеризира с най-високата смъртност в световен мащаб и не показва признаци на отслабване.

Споделяне

Още по темата

Още от Коронавирус