Дни, след като Цветанов отрече да има ескалация на убийствата

Нов показен разстрел вдигна на крак столичната полиция

Четвърто поредно покушение само за месец и половина

Снимка: БГНЕС

Само няколко дни, след като вътрешният министър Цветан Цветанов убедено заяви, че няма ескалация на поръчковите убийства у нас, коментирайки последните три показни покушения в страната само за месец и половина, нов разстрел посред бял ден в София го опроверга.

С два изстрела в главата бе убит 53-годишният Васил Лазов. Това е станало по обед в понеделник на ул. "Бяла ружа" в столичния квартал "Витоша" пред дома, където живее Лазов в момент, когато той вадел багаж от личния си автомобил.

От МВР побързаха да съобщят, че Лазов е регистриран в полицията за използване на фалшиви документи за самоличност. През 1987 г. бил осъждан и за даване на подкуп.

В последно време Лозов се е занимавал с автомобилни застраховки. Според bTV убитият е собственик на фирма "Железния" ЕООД, която и до момента е действаща. Фирмата се занимавала с посредническа и консултантска дейност, производство и търговия със стоки и услуги, транспортна и спедиторска дейност, строеж и обзавеждане на недвижими имоти, хотелиерство и ресторантьорство и др. Лазов е имал и друга фирма - "Железния - Васил Лазов ЕТ", която е прекратила дейността си.

Сигналът за убийството е бил подаден около 13.40 часа в понеделник в Шесто РПУ. Трупът е бил открит от деца, твърди бТВ, като се позовава на разказа на съседка, която именно се обадила в полицията.

"Тъкмо се връщам, и децата от махалата ми махат. И казаха, че има човек, който диша, но му "няма половината глава". Учудих се. Идвайки през блоковете, нямаше никой. Видях човека да лежи. Казах им да звънят на 112 и те звъннаха. Но се сетих, че няма да им повярват, защото са деца. Полицията дойде много бързо".

До късно следобед районът около мястото, където бе станало убийството, бе отцепен от полицията.

Служителите на реда не са открили преки очевидци на стрелбата, съобщи по-късно шефът на СДВР Валери Йорданов с уточнението, че има само един човек, който е чул два изстрела.

"Към момента, от разговори с негови близки и познати, няма данни лицето да е заплашвано или притеснявано по какъвто и да е повод. С близките ще продължим да разговаряме на по-късен етап, тъй като към момента те са в състояние, в което не би било коректно да ги разпитваме повече", добави Йорданов.

По думите му Васил Лазов е имал офис за сключване на застраховки за автомобили към различни застрахователни компании.

На 4 април на метри от сградата на Министерския съвет бе разстрелян хазартния бос Йордан Динов, а месец и половина по-рано във Верна бе взривен бизнесменът Йордан Харасимов. Преди две седмици пък бе убит и подсъдимият по делото "Наглите" Кирил Кирилов.

Споделяне

Още по темата

Още от България