Нов проект "Книжна Аполония" става част от Празниците на изкуствата в Созопол

Нов проект "Книжна Аполония" става част от Празниците на изкуствата в Созопол

Над 70 събития ще представи "Аполония" тази година от 1 септември в Созопол. Организаторите поставят специален фокус върху литературата, като в новия проект "Книжна Аполония" са включени десет от най-известните издателства. Те ще представят новите си заглавия в центъра на Стария град, пред амфитеатъра на Созопол, а някои от тях ще участват и в литературните вечери на Фестивала.

Официалното откриване на "Аполония" е на 2 септември с концерт на Биг Бенда на Българското национално радио със солисти Милица Гладнишка и Атанас Сребрев и диригент Антони Дончев.

В богатата програма са представени няколко изложби, които ще бъдат открити още на 1 септември – Андрей Лекарски, Темелко Темелков и Стойко Сакалиев, са само част от творците, които ще се представят в Художествената галерия в Стария град.

Изпълнителният и артистичен директор на Празници на изкуствата "Аполония" Маргарита Димитрова споделя, че вече 32-ра година фестивалът работи за развитието на българския културен туризъм. Събитието продължава да предлага на българската и чуждестранната публика все по-интересни и новаторски проекти във всички аспекти на културата, като новия проект "Книжна Аполония", с който се поставя допълнителен акцент върху литературната програма, убедена е тя.

Амфитеатър "Аполония" ще посрещне още Поли Генова, Графа, Д2 и Любо Киров, Фондацията и Бургаската филхармония, Тоника, Иво Папазов и оркестър "Тракия", Jeremy?, ансамбъл "Филип Кутев".

Програмата включва български и световни имена на класическата музика. "Аполония" представя и нови театрални постановки и кино вечери. Клуб "Аполония" – Сцена ОББ ще предложи джаз изпълнения на европейски и български таланти.

Споделяне

Още от Общество