Нов протест пред сградата на парламента следващата седмица

Нови протести пред сградата на Народното събрание ще се проведат на 11 и 18 февруари, съобщиха организаторите от Сдружение за развитие и обществен контрол на студентските общежития и столове (СРОКСОС). Този път протестите ще се проведат под надслов "Спрете да крадете".

От студентската организация съобщават още, че съвместно с други граждански организации изготвят Стратегия за развитие и обществен контрол на България.

"Само така България ще излезе от икономическото, социално, морално и демографско дъно и да започне изкачване до върховете на развитите световни икономики и реално демократични общества", посочват от СРОКСОС.

На последния протест, организиран от студенти, майки и земеделци, бяха издигнати искания за оставка на правителството и иницииране на нов обществен договор, пряко участие на гражданите в управлението, промяна на избирателната система и гражданска законодателна инициатива.

Протестиращите искат в частност и оставката на вътрешния министър Михаил Миков заради действията на полицията по време на първия ден на протестите – 14 януари.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?