Нов протест срещу поскъпването на билета в София

Акцията е от 18 ч. в понеделник пред сградата на общината

Нов протест срещу поскъпването на билета в София

Протест срещу увеличението на билета за столичния градски транспорт се организира в понеделник (30 май) пред сградата на общината в София.

Гражданите се събират в 18 часа, за да изкажат недоволството си срещу поскъпването на билета от 1 лв. на 1,60 лв. от 1 юни. Мотото на събитието, организирано във "Фейсбук", е „Билет 1,60 лв. – няма да плащаме”.

Междувременно "Дарик" съобщи, че в Административния съд са постъпили над 40 жалби срещу поскъпването на билета. Не е ясно обаче кога магистратите ще се произнесат по решението на Столичния общенски съвет.

Старите билети от 1 лев няма да важат след 1 юни, предупредиха от "Центъра за градска мобилност". Пътниците ще трябва да ги подменят с нови, като доплатят 60 стотинки.

По същия начин ще се проедира и с талоните за 10 пътувания. Тяхната цена се вдига от 8 лева на 12 лева.

Замяната ще се прави от четири бюра на Центъра за градска мобилност. Те се намират на пл. „Възраждане" 1, пл. „Бански" на бул. „Княгиня Мария-Луиза" 86 и при метростанцията на НДК.

Пътуващите без билет или с билети на старата цена от 1 лев ще бъдат глобявани с 40 лв., а ако не искат да платят на място, ще им бъде съставен акт за 200 лв.

Споделяне
Още по темата
Още от Общество

Вярвате ли на приказката на Божков за Али Баба и подкупите към управляващите?