Нов протест срещу поскъпването на билета в София

Акцията е от 18 ч. в понеделник пред сградата на общината

Нов протест срещу поскъпването на билета в София

Протест срещу увеличението на билета за столичния градски транспорт се организира в понеделник (30 май) пред сградата на общината в София.

Гражданите се събират в 18 часа, за да изкажат недоволството си срещу поскъпването на билета от 1 лв. на 1,60 лв. от 1 юни. Мотото на събитието, организирано във "Фейсбук", е „Билет 1,60 лв. – няма да плащаме”.

Междувременно "Дарик" съобщи, че в Административния съд са постъпили над 40 жалби срещу поскъпването на билета. Не е ясно обаче кога магистратите ще се произнесат по решението на Столичния общенски съвет.

Старите билети от 1 лев няма да важат след 1 юни, предупредиха от "Центъра за градска мобилност". Пътниците ще трябва да ги подменят с нови, като доплатят 60 стотинки.

По същия начин ще се проедира и с талоните за 10 пътувания. Тяхната цена се вдига от 8 лева на 12 лева.

Замяната ще се прави от четири бюра на Центъра за градска мобилност. Те се намират на пл. „Възраждане" 1, пл. „Бански" на бул. „Княгиня Мария-Луиза" 86 и при метростанцията на НДК.

Пътуващите без билет или с билети на старата цена от 1 лев ще бъдат глобявани с 40 лв., а ако не искат да платят на място, ще им бъде съставен акт за 200 лв.

Споделяне

Още по темата

Още от Общество

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?