Нов протест във Враца заради смъртта на Тодор Йорданов

Поводът е промяната на обвинението срещу двамата братя

Сн. Архив

Нов протест се организира днес във Враца заради смъртта на 18-годишния Тодор Йорданов. Той почина след като беше бит от двамата братя и Иван и Десислав Дамянови.

Обвинението срещу тях беше променяно на няколко пъти. Последно в сряда Окръжната прокуратура във Враца обяви, че двамата братя остават обвиняеми само за хулиганство. Така отпадна обвинението им за умишлено убийство.

Именно заради решението на Окръжната прокуратура близките на починалия младеж организират поредния протест.

"Твърдението, че нямат вина за фаталния край е недопустимо! Хулиганските им прояви и нанесените удари могат да доведат до ситуация на уплаха, силен стрес и инфаркт дори при здрав човек! Настояваме хулиганските им прояви и смъртта да не бъдат разглеждани по отделно. Без техните действия нашият син, брат и приятел нямаше да умре", заявяват близките на Тодор Йорданов.

Братът на починалото момче каза, че ще обжалват решението на прокуратурата.

След обстоен анализ на доказателствения материал, събран в хода на досъдебното производство, и най-вече съобразявайки се с констатациите и изводите на съдебните медици по назначените в хода на разследването на четири съдебно-медицински експертизи, прокуратурата е преценила, че няма извършено убийство.

Категорично е доказано, че между нараняванията, причинени от обвиняемите на пострадалия Тодор Йорданов и настъпилия фатален изход няма причинно - следствена връзка, пише в решението на Окръжната прокуратура във Враца

Споделяне

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?