Нов разстрел в Пловдив – убит е собственик на чейндж бюро

Нов разстрел в Пловдив – убит е собственик на чейндж бюро

65-годишният собственик на обменно бюро Стефан Техов, с прякор ”Даскала”, е убит пред дома му в Пловдив малко преди 21 часа в понеделник вечер. Най-вероятният мотив на убийството е кражба.

Това е второто показно убийство в града за последните три седмици след убийството на Димитър Стоянов Лудия.

Около 20.50 часа снощи на тел. 112 е подаден сигнал, че в междублоково пространство на бул. "Шести септември", в района на Спортното училище, има мъж в безпомощно състояние. Незабавно на мястото са изпратени екипи на полицията и Спешна медицинска помощ.

Най-вероятно убитият в Пловдив бизнесмен е застрелян със собственото му оръжие, каза във вторник във Варна главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Той уточни, че 65-годишният мъж е убит пред дома си с един изстрел.

Лазаров посочи, че убитият е имал обменно бюро, през последните години е купувал земи в Северна България. Стефан Техов е водил затворен начин на живот и установен режим.

Според Лазаров основната версия, по която работи полицията в Пловдив е грабеж, тъй като е открадната чантата на бизнесмена, в която са били парите от обменното бюро. Според главния секретар на МВР на местопрестъплението има следи, че се е водила борба преди убийството.

Споделяне

Още от България

Започна кампанията за предсрочните избори. Ще променят ли нещо те?