Нов сайт информира за правата на децата в информационното общество

Нов сайт - "cis-sacp.government.bg" ще информира за правата на децата в информационното общество, съобщи Анета Тушева, главен експерт от Държавната агенция за закрила на детето и председател на проекта "Правата на децата в информационното общество".

Сайтът е създаден съвместно от агенцията за децата и агенция "Развитие на съобщенията и на информационните и комуникационните технологии" към министерството на транспорта и съобщенията.

Сайтът е предназначен за ученици над 14 години, за учители, родители, държавни институции и неправителствени организации. Той съдържа над 100 страници, като 70% от тях са българска версия на сайта, а 30% - английска. Повече от 50 документа от съдържанието могат да се отварят в Word формат.

Съдържанието включва правила за безопасност на децата в Интернет и проект за училищен правилник за работа с глобалната мрежа. Поместени са и най-добрите разработки от конкурса "Интернет и правата на децата", както и информация за нов конкурс на същата тема, съобщиха от ДАЗД.

От агенцията добавиха, че до края на март се приемат предложения за конкурса.

В съдържанието на сайта са и текстовете на докладите от Втората национална конференция "Правата на децата в информационното общество", подробно е описано българското законодателство в областта на комуникационните права, преведен и целият текст на Конвенцията на Съвета на Европа за киберпрестъпленията.

При констатиране на нередности в Интернет пространството, ще се уведомява НСБОП, казаха от агенцията.

По БТА

Споделяне

Още от България