Нов шеф на Агенцията по кадастъра след сигнали за затруднена работа

Нов шеф на Агенцията по кадастъра след сигнали за затруднена работа

Мима Чалева е новият изпълнителен директор на Агенцията по кадастъра. Смяната е направена след сигнали за затруднена работа, съобщи служебният регионален министър Спас Попниколов. Той не даде повече подробности.

Мима Чалева беше главен секретар на ведомството по време на тройната коалиция и по времето на Росен Плевнелиев, докато беше министър на регионалното развитие. Тя има ангажимент до една седмица на направи проверка и предложения за подобряване на работата в агенцията.

През последната година ведомството беше разтърсено от серия сигнали за конфликт на интереси и нагласени поръчки срещу предишния изпълнителен директор Светослав Наков. За неговата смяна настояваше бившия депутат Георги Кадиев. Той изнесе данни за обществени поръчки за купуване на автомобили, чиито параметри отговарят на точно определен модел на определена марка.

След това бяха публикувани документи за конфликт на интереси в медиите. Според тях, докато Светослав Наков е бил шеф на агенцията, той е въртял и частната си фирма "Светгео", която предоставя геодезически услуги.

След този случай тогавашният регионален министър Лиляна Павлова отстрани временно от длъжност Светослав Наков и сезира Комисията за конфликт на интереси, която до този момент не е обявила какво е решението ѝ.

От 4 ноември 2016 г. функциите и задълженията на изпълнителен директор на АГКК бяха поети от главния секретар на агенцията Лазаринка Стоичкова и директора на дирекция "Геодезия и картография" инж. Румен Янков.

На 13 декември 2016 г. по "здравословни причини" на Румен Янков е разпоредено той да бъде заместван от Михаил Киров до 11 февруари 2017 г. Киров е началник на службата по геодезия, картография и кадастър в Ловеч.

На 16 февруари 2016 г. служебният регионален министър Спас Попниколов е разпоредил Силвия Колева временно да поеме ръководството на Агенцията по геодезия, картография и кадастър със срок до 1 април 2017 г., става ясно от публикуваните документи на сайта на агенцията. Колева е директор на дирекция "Кадастрална и специализирани карти" в АГКК.

Споделяне

Още от Бизнес

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?