Нов шеф на дирекцията за управление на собствеността в МС

Премиерът Симеон Сакскобургготски назначи Веселин Чинов за директор на дирекция "Административна дейност и управление на собствеността" в Министерския съвет, съобщи в сряда правителствената информационна служба.

Чинов е избран след конкурс от 5-членна комисия, председателствана от главния секретар на МС Севдалин Мавров. Той е събрал най-много точки сред деветимата кандидати, участвали в тестови изпит на 20 септември и част от тях преминали и интервю на 24 септември. От пресслужбата съобщават, че Веселин Чинов е показал най-висока компетентност по нормативната уредба, с която е свързана работата на дирекцията.

Чинов е роден на 1 декември 1951 г. в гр. Ботевград. Завършил е Висшия институт по архитектура и строителство, специалност "Промишлено и гражданско строителство". През последните две години е работил в областта на финансовия контрол към МВР.

От "Дондуков"1 уточняват, че в момента в Министерския съвет са в ход още два конкурса - за служител по сигурността на информацията и за двама старши експерти в отдел "Европейска интеграция".

Споделяне

Още от България

Колко време давате на новия парламент?