Нов шеф на "Пирогов" ще бъде избран през февруари

Нов шеф на "Пирогов" ще бъде избран през февруари

Всеки момент ще бъде обявен конкурсът за избор на нов директор на института за спешна медицинска помощ "Пирогов" е резултатите му се очаква да станат ясни в средата на февруари. Това каза пред журналисти в четвъртък министърът на здравеопазването Десислава Атанасова.

Предишният шеф на “Пирогов“ проф. Димитър Раденовски бе уволнен в средата на ноември заради открити от Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) нарушения при провеждането на обществени поръчки. Той канил директно фирми за продължаване на съществуващ договор, вместо да обяви нова поръчка.

 

Атанасова не пожела да коментира какви глоби са наложени на болницата от АДФ, само посочи, че размерът на санкция бил нисък и това е "по-добре от гледна точка на това, че болницата ще трябва да отдели много по-малко средства от приходите си, за да ги плати.

 

Конкурсът за нов директор ще се проведе съгласно процедурните правила, указани в Наредба 9 за управлението на лечебните заведения с държавно участие, каза здравният министър. Тя направи първа копка на пристройка към Клиниката по лъчелечение към Специализираната болница за активно лечение по онкология.  

Споделяне

Още от България