Нов скандал около Мишел Бонев за неплатени възнаграждения

Нов скандал около Мишел Бонев за неплатени възнаграждения

Българката Мишел Бонев, която е продуцент, сценарист и режисьор на пълнометражния игрален филм "Сбогом, мамо!" излезе със специално изявление, в което отрича срещу нея да има започнала съдебна процедура в Италия.

Повод за изявлението ѝ е публикация на в. "168 часа" "Съдят Мишел Бонев в Италия" . Българският седмичник твърди, че италианската продуцентка на филма Ирене Мазиело има намерение да съди Бонев за неизплатени суми. За същото се оплакали и хора, участвали в снимките в България.

Бонев дължала на италианката 24 хиляди евро. Ирене Мазиело получила само 3000 евро и напуснала продукцията.

Пред в. “168 часа“ Мазиело заявява, че е задействала процедурата по изпращане на съдебна покана към продуцентската фирма "Романтика ентъртейнмънт", собственост на Мишел Бонев, да изплати задълженията си. "Ако не платят по тази покана, ще отидем в съда", категорична е Ирене Мазиело.

“Категорично заявявам, че информацията за съдебна процедура срещу мен не отговаря на истината. Не съществуват никакви съдебни процедури срещу мен или срещу мои дружества нито в Италия, нито в България“, се казва в изявлението на Бонев.

В него обаче тя, всъщност, опровергава само заглавието на вестникарската публикация, без да дава каквито и да било обяснения по финансовите си взаимоотношения с цитираната в нея продуцентка.

Въпреки това Бонев се заканва да съди авторката на статията във вестника.

Ирене Мазиело била поканена от Мишел Бонев за снимки в рамките на 3 дни в Италия. След първата им среща българката я помолила да стане изпълнителен продуцент и да се занимава с целия филм, а не само със сцените, които ще се заснемат в Италия.

Според хора от бранша изпълнителният продуцент се занимава с бюджета на филма и се разпорежда при неговото разпределение. След като не ѝ било платено обаче Мазиело напуснала.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?