Нов скандал в СДС - Варна заради изключването на Янко Станев

Две алтернативни едно на друго събрания на СДС във Варна, всяко от които претендира, че е легитимният общински съвет на партията в града, гласуваха взаимоизключващи се решения късно в сряда.

Едното заседание, в което участваха депутатът и временен областен лидер на сините Христо Кирчев и общинският председател на партията, е гласувало бившият областен председател Янко Станев да бъде изключен от СДС.

Другото заседание, в което участва Янко Станев, е решило той да не бъде изключван от партията.

По думите на Христо Кирчев, цитиран от БТА заседанието на СДС-Варна е било провалено поради "насилствени действия и влизане с взлом" от страна на Станев. "Събранието имаше кворум, но не мога да кажа дали Станев е изключен. НИС трябва да прецени", коментира Кирчев.

Според Станев заседание на СДС-Варна е имало и то е отхвърлило изключването му от партийните редици. "Кирчев и Петков се опитват да подменят състава на СДС в града заради депутатската листа за изборите", коментира той.

Станев има право да обжалва изключването си в тримесечен срок. Според източник на varnapool обаче в момента, в който решението бъде обжалвано, веднага ще бъде потвърдено от Контролния съвет на СДС.

В началото на събранието във Фестивалния комплекс Я.Станев влезе като "борец", а неговите хора щяха да счупят вратите, коментираха пред varnapool участници. При такава обстановка беше абсолютно невъзможно да се работи, категорични бяха присъстващи на събранието.

Изключването на отстранения на 20 юли тази година от поста председател на областното ръководство Янко Станев е по предложение на Контролния съвет на СДС. В писмото от София с дата 2 декември се иска изключване по чл.10 от устава на партията за финансови злоупотреби или злоупотреби с имущество на СДС на базата на извършената в централата финансова ревизия.

Още по темата
Още от България

Какво би означавало отпадането на мониторинга на Европейската комисия?