Нов смъртен случай при лов

Ловджия от Плевен уби по невнимание братовчед си, съобщи в сряда "Дарик". Инцидентът е станал два дни преди Нова година, когато ловната група се е прибирала към хижата си. Тогава 58-годишният Венци Росманов, лекар по професия, застрелял със законно притежаваната си карабина своя братовчед - 51-годишния Драгомир Димитров от Тетевен.

Куршумът попаднал в лявото рамо на простреляния, на когото веднага била оказана първа помощ, след което бил транспортиран до Института за спешна помощ "Пирогов" в столицата. Там той бил опериран по спешност, но по-късно починал. Ръководителят на ловната дружинка Петър Абрашев е заявил, че карабината на доктора била нова и той не бил свикнал още с нея.

След края на лова оръжието започнало да се изхлузва от рамото му и 58-годишният мъж го прихванал с ръка, но тогава пръстът му неволно натиснал спусъка, а в цевта имало патрон. Куршумът пронизал вървящия отпред Димитров. Полицаи са извършили оглед и са тествали за алкохол всички авджии, участвали в ловния излет, пробите са отрицателни.

Убитият Драгомир Димитров е местен бизнесмен, бивш шеф на офиса на Първа частна банка в Тетевен.

Д-р Росманов е доцент и преподавател в Медицинския университет в Плевен. Той работи в клиниката по ортопедия и травматология в окръжната болница и в едно от частните здравни заведения в града.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Кой е най-добрият вариант след падането на кабинета "Петков"?