Нов стар играч на пазара на сателитната телевизия у нас

Максим Заяков

На пазара на разпространението на сателитна телевизия у нас се появява нов стар играч. Това е операторът neosat, зад който стои Максим Заяков, един от основателите и бивш съакционер в един от най-големите български сателитни оператори – "Булсатком", от който се оттегли през юни 2018 г., а година по-късно в дружеството влезе държавната Българска банка за развитие.

Заяков продължи участието си в "България Сат" – компанията, която е собственик на първия изстрелян български сателит в космоса през лятото на 2017 г.

Именно този сателит ще бъде използван от оператора neosat, за да предлага телевизия с високо качество, стана ясно на онлайн пресконференция, на която бяха представени бъдещите услуги на доставчика, чийто слоган ще е "Вселена от възможности".

Едноличен собственик на капитала на дружеството "Неосат" е Заяков. Приемниците на тв сигнала ще са на друго дружество на бизнесмена - "Делтаком електроникс", което е финансирало начинанието.  Идеята е доставчикът да осигурява сам сателитния сигнал, приемниците и продажбата на услугата, обясни Заяков.

Новият оператор ще стартира от 1 юни, като ще предлага до над 210 канала, от които 120 в HD резолюция. Потребителите ще могат да избират срока на договора и характеристиките на пакетите. Всеки абонат ще има право да прекрати договора си без неустойки по всяко време, както и да добавя и премахва канали и пакети, адаптирайки услугата спрямо своите моментни нужди, обясниха от компанията.

"Сателитната телевизия беше доста подценявана дълго време, но точно сега в условията на изолация и високо потребление на интернет, натоварващо мрежите до краен предел, се доказа, че най-сигурният и качествен метод за получаване на информация и забавление през тв екран е сателитната телевизия", заяви Заяков. Идеята е след време сателитната телевизия да бъде предлагана и в държави от региона.

"Нашата мисия на пазара е да доставим и установим трайно на пазара ТВ услуга с качество и при гъвкави условия, които българският потребител заслужава", допълва Заяков.

Операторът набира заявки за безплатен тест до 31 май на сайта си, като първите 2020 души ще могат да тестват услугите в продължение на два месеца. Те няма да са обвързани но никакъв начин с услугата.

Споделяне

Още от Бизнес