Нов участък на "Цариградско шосе" се превърна в река

Пуснатият преди три дни ремонтиран участък на "Цариградско шосе" се превърна буквално в река след първия дъжд, сигнализират столичани във Фейсбук в четвъртък. Цветина Дакова е пуснала видео от затъналите във вода автомобили на кръстовището за "Дружба" и "Горубляне".

Същото се случи през декември 2010 г. на Южната дъга на Околовръстното шосе на София, след като Бойко Борисов откри отсечката. Зевзек столичанин дори успя да подкара каяка си по булеварда.

Екипи на звеното по аварийно спасителна дейност на Столичната община отстранява завиряване по бул. "Цариградско шосе" преди светофара на кв. "Горубляне", съобщиха от общината.

Завиряването се е образувало се вследствие на интензивния дъжд. Столичната община е изискала от фирма "Софийска вода" да изпрати екипи на място и да предприемат мерки за почистване на дъждовната канализация.

Предполага се, че проблемът със завиряването се е образувал заради недостатъчния диаметър на канала на "Софийска вода", който не е могъл да поеме оттока, заради изсипалия се обилен дъжд за кратко време, коментира експерт пред Mediapool, който е бил на мястото на завиряването. Шахтите са били почистени.

Заради наводненото трасе част от пътните платна не можеха да се ползват няколко часа. Около 15 часа движението беше възстановено, казаха от Столична община.

Споделяне

Още по темата

Още от България