Нов заместник на регионалния министър Церовски

Премиерът Сакскобургготски е назначил Валери Николов за заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството, съобщи във вторник правителствената информационна служба. Оттам потвърдиха информацията отпреди няколко дни, че досегашният зам.министър Румен Митов е бил освободен. Според съобщението, това е станало по негова молба.

Ден след като миналата седмица тази информация се появи, самият Митов отрече да е подавал молба за напускане на зам.министерския пост.

Новият зам.министър Валери Николов е бил президент на консорциум "Дейта груп" София за периода 1998-2003 г., а от 1992 до 2000 г. е вицепрезидент на международния консорциум "Амбиенте"-София. Николов е бил управител на фирмите "Ековит" OOД, "Омекс" ЕООД и заместник-генерален директор на "Виком" АД, гр.София.

Николов е роден през 1956 година, завършил е геолого-географския факултет на СУ "Св. Климент Охридски" и факултета по журналистика. Има следдипломни специализации в Италия по темите "Околна среда и териториални данни" и "Кадастър и екологични обекти".

Споделяне

Още от Бизнес