Нов жилищен парк в Пловдив ще засища глада за премиум имоти

Нов жилищен парк в Пловдив ще засища глада за премиум имоти

Ниските лихви по ипотечните кредити и влошените условия по банковите депозити доведоха до сериозен ръст на жилищните сделки от началото на годината и очакванията на специалистите в бранша е до края на годината търсенето да се увеличи с 10 процента. В "премиум" класа на имотния пазар обаче завършените и готови за продажба проекти са крайна недостатъчни и гладът за висококачествени, модерни като дизайн и иновативни като технология жилища нараства.

Тези тенденции са валидни не само за София, но и за останалите големи градове и затова, отчитайки потребителските настроения, строителните предприемачи все по-често избират да инвестират в изграждането на обекти, позиционирани в тихи и "комфортни" за купувачите локации.

В Пловдив например такъв е районът до Гребната база, Братската могила и Мол Пловдив. Мястото предлага отлични условия за спорт, разходка и пазаруване и е логично да привлече както интереса на бизнес предприемачите, така и на купувачи, търсещи качествено строителство, добре уредена инфраструктура, удобен транспорт и комуникации.

Затова и точно в този район един от водещите инвеститори в сферата на недвижимите имоти "Галакси Инвестмънт Груп” планира да развие своя нов жилищен проект "Роял Гардън".

Плановете са жилищният парк да е разположен в квартал "Отдих и култура" до Гребната база, който е в близост до детска градина, училища, хипермаркети, множество ресторанти, винени барове и кафенета, което го прави изключително атрактивен и предпочитан за живеене.

"Роял Гардън“ ще състои от две Г-образни жилищни сгради с модерно архитектурно излъчване. Чрез индивидуални архитектурни елементи и лоджии ще се търси ефекта на допълнителна осветеност и естествено продължаване на дневни и спални помещения. Сградата ще предлага обширни тераси с панорамна гледка към емблематичното тепе Младежки хълм.

Правите форми на помещенията ще позволяват разнообразни и лесно изпълними интериорни решения, функционалност и простор. Клиентите, които предпочетат да си купят жилище на зелено ще могат дори да се възползват от възможността да изберат някой от предварително разработените проекти за обзавеждане според типа апартамент.

Жилищният парк ще има просторна градина с обособени детски кътове. Растителните широколистни и иглолистни видове в нея ще са специално подбрани, така че да осигурят свежест през цялата година. Акцент в градината са проектираните солитери от японски вишни. За поддръжката на външните пространства ще отговарят професионални мениджъри.

"С "Роял Гардън“ сме си поставили за цел да удовлетворим търсенето на просторни жилища, където комфортът на обитаване е изведен като приоритет. Вярвам, че проектът ще компенсира отчасти недостига на качествени имоти в Пловдив. "Роял Гардън" е проект, с който ще надхвърлим очакванията на нашите клиенти и ще създадем ново усещане за живот в градска среда”, коментира управителят на „Галакси Инвестмънт Груп“ Константин Бояджиев.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?