Нова акция "Джамбазите" за крадени коли

Десет луксозни автомобила се иззети от собствениците им в хода на акция "Джамбазите", която започна в петък сутринта във Враца. Арестуван е един човек, който е съпричастен към престъпна схема, чрез която са внасяни крадени автомобили, регистрирани са и после продавани на занижени цени.

Задържаният е известен на полицията с извършването на автокражби, заяви шефът на полицията във Враца комисар Росен Иванов.

Той обясни, че автомобилите са били или обект на кражба, или са вземани от фирми за коли под наем в страни от ЕС. Те са вкарвани в България и след подмяна на рамата или на други големи части, по които могат да бъдат идентифицирани, са регистрирани в КАТ.

Началникът на местните антимафиоти Калин Николов уточни, че за регистрацията са използвани 20-годишни младежи, които са предоставяли данните си срещу заплащане от по 100-200 лева. По-късно, вече узаконени, колите са продавани на два-три пъти по-ниски цени от реалните на пазара на бизнесмени от Враца, посочи той.

Николов допълни, че до момента не са събрани данни автомобилите да са продавани чрез автокъщи.

Директорът на ОДМВР-Враца отбеляза, че всички собственици доброволно са предали джиповете и автомобилите си на полицейските екипи. Предстои да бъдат назначени технически експертизи, които да изяснят как са преработвани автомобилите, допълни Росен Иванов. Продължава и работата по изясняване на начина, по който луксозните автомобили са влезли в страната, заключиха от полицията.

Споделяне

Още от България

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?