Нова акция срещу Миню Стайков дни преди да го пуснат от ареста

Адвокати искат отвод на прокурор, защото купувал земя от основния конкурент на алкохолния бос

Нова акция срещу Миню Стайков дни преди да го пуснат от ареста

Прокуратурата започна нова акция срещу алкохолния бос Миню Стайков, който от 8 месеца е в ареста с обвинение за незаконно производство на цигари и данъчни престъпления. Операцията, за която прокуратурата официално мълчи, е за усвояване на европейски пари. Вероятно става дума за около 7 млн. лв. по програмата "Млад фермер", съобщи БНР.

Офис на фирма на Стайков в Карнобат, която се е занимавала с изкупуване на земя, бе претърсван почти цял ден в сряда. Акцията е на спецпрокуратурата, ДАНС и МВР. Освен в Карнобат тя се провежда и в София, Пловдив, Бургас и Сливен.

Новата операция срещу Стайков идва само дни преди да изтече 8-месечният максимален срок, в който може да бъде държан в ареста по първото си обвинение. Очаква сега да му бъде повдигнато ново, което ще даде основание да се удължи и престоят му в ареста.

Това не е единственото съвпадение. Според информация на "Флагман" преди дни адвокатите на Стайков са внесли искане за отвод на прокурора Ангел Кънев, който наблюдава делото за цигарите. В него е записано, че Кънев е купувал имоти от фирми, свързани с основния конкурент на Стайков в алкохолния бизнес – "Винпром Пещера". Според адвокатите това значи, че Кънев е предубеден за изхода на делото. Искането е било изпратено и до главния прокурор Сотир Цацаров. Все още не е ясно дали Кънев ще си направи отвод.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?