Нова биография на Карла Бруни завихри международен скандал

Нова биография на Карла Бруни завихри международен скандал

Излизането във Франция на втората за тази седмица биография на първата френска лейди Карла Бруни – "Карла и амбициозните", предизвика скандал. В книгата се цитира разговор на Бруни със съпругата на американския президент, в хода на който Обама нарича живота си в Белия дом "ад".

"Не питайте. Това ад. Не мога да го понеса", отговорила Мишел Обама на въпроса на Бруни за живота като първа дама на САЩ. Според твърденията в книгата, разговорът се провел по време на мартенската визита на президента на Франция Никола Саркози със съпругата му в Белия дом, съобщава сайтът politico.com.

Описаният епизод предизвика бурна емоция и от двете страни. Прессекретарят на първата дама на САЩ Кейти Маккормик заяви, че Обама никога не е казвала подобно нещо.

Авторите на биографията - журналистите Мишел Дармон и Ив Дере, твърдят, че са работили по книгата в сътрудничество с Бруни. Същевременно прессекретарят на посолството на Франция във Вашингтон Еманюел Ленен заяви, че Бруни не е вземала участие в написването на книгата и че "само авторите ѝ носят отговорност".

Вестник "Дейли мейл" отбелязва, че в новата биография се описват напрегнатите отношения между президентските двойки на Франция и САЩ, и се говори за съперничество между Бруни и Мишел Обама.

По думите на един от френските автори, Карла сама се е описала като взискателна, разглезена и егоистична жена.

В книгата се твърди, че Бруни обвинява френските чиновници в опит за "убийство" на мъжа ѝ с прекалено голямо количество работа и смята, че един президентски мандат за Саркози "ще е достатъчен".

Тя също така предполага, че в бъдеще съпругът ѝ може да последва съвета на своя приятел Тони Блеър, бившият премиер на Великобритания: "Защо не започнеш да печелиш пари?".

Карла Бруни също без да иска засегнала в книгата принцеса Даяна. Тя заявила, че по време на посещение в африканска болница, където лежали болни от СПИН, е отказала да се снима с болно дете в ръцете, като "лейди Ди", заявявайки, че "в такава самореклама има нещо непристойно".

Сравнявайки себе си с други жени на политически лидери, 42-годишният бивш модел казва: "Аз съм съвсем различна. Аз бях модел. Аз пея и искам да продължа да пея. Аз съм фатална жена, драги мои".

Тя преразказва и телефонен разговор със своята предшественица – бившата жена на Саркози – Сесилия, която я е предупредила, че Никола "още не е отворил нова страница" след сватбата ѝ. Бруни отговорила: "Не само, че е прелистил страница, ами е подменил изцяло книгата. И Вие сте единственият човек на земята, който не е забелязал това".

По-рано медиите съобщиха, че книгата на двамата френски журналисти е одобрена биография, създадена, за да конкурира другата неофициална книга "Карла: Таен живот" на журналистката на "L'Express" Бесма Лаури. Тази автобиография също беше публикувана във Франция тази седмица и съдържа много скандални моменти от живота на френската първа дама.

В нея също се изказва предположение за съперничество между Бруни и Мишел Обама, което според автора е предизвикало напрежение в отношенията между двете президентски двойки.

Според Лаури, Мишел Обама е единствената в очите на Карла, която може да ѝ бъде конкуренция за званието на най-сексапилната и най-бляскава първа дама в света.

"Тя е много хитра жена", пише Лаури за Карла Бруни. "Казвам именно "хитра", а не "умна", уточнява журналистката.

Споделяне

Още от