Нова експертиза дали пликът в сейфа на Валентин Димитров е надписан от Антоан Николов

Трета по ред петорна графологична експертиза ще установява дали почеркът върху плика, намерен в един от сейфовете на бившия директор на столичната “Топлофикация” Валентин Димитров, е на Антоан Николов, предишен председател на Столичния общински съвет. Това съобщи в сряда говорителят на Софийската районна прокуратура Руси Алексиев.

Експертизата ще бъде назначена, той като първите две дават абсолютно противоположни становища за авторството на числата и буквите на плика с името на Николов, обясни прокурорът.

Единият от експертите е участвал и в двете тричленни комисии, които са излезли с противоположни заключения. Този човек няма да бъде включен в петорната експертиза.

Ако последното изследване излезе със становището, че пликът е надписан с ръката на Антоан Николов, което той отрича, най-вероятно Николов ще бъде привлечен като обвиняем, обясни Алексиев. Това обаче е преценка на наблюдаващия делото прокурор, добави той. 

 

Срещу Антоан Николов бе образувано досъдебно производство за лъжесвидетелстване, тъй като той твърдеше, че не знае нищо за плик с неговото име.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?