Нова глоба за ЕМАГ заради нелоялна конкуренция

Нова глоба за ЕМАГ заради нелоялна конкуренция

Санкция от 137 887.44 лв. наложи Комисията за защита на конкуренцията на оператора на онлайн магазина ЕМАГ "Данте Интернешънъл“ СА заради нелоялно привличане на клиенти, съобщиха от антимонополния огран в понеделник.

Това е втората глоба за дружеството, след като в края на миналата година бе наказано с над 750 хил. лв. заради акцията Черен петък. Сега санкцията е заради провеждането на рекламна кампания под надслов "Спечели екскурзия до Канарите”, при която при покупка за 100  лв. в периода 28 юли – 17 август 2014  г. клиентите се регистрират за томбола. Организаторът обещава да даде на печелившия участник награда - екскурзия за двама до Канарите (остров Тенерифе).

Заради томболата са постъпили в КЗК сигнал и жалба от потребители за недобросъвестни действия от страна на "Данте Интернешънъл“ СА.

Комисията установила, че стойността на наградата, която ЕМАГ обещава, надвишава значително цената на продавания продукт по приетите от КЗК критерии. Вследствие на подобно поведение се увреждат интересите на конкурентите, поради което тези способи за привличане на клиенти са недопустими и се санкционират по Закона за защита на конкуренцията, посочват от комисията.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?