Нова година с БНТ на площада с "Фондацията" и братя Аргирови

Нова година с БНТ на площада с "Фондацията" и братя Аргирови

Зрителите на БНТ и гражданите и посетители на София ще могат да посрещнат 2020 г. с традиционното шоу "Сцена под звездите". Празничната сцена отново ще е на площад "Княз Александър I" и на нея ще се качат Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов и Венко Поромански от "Фондацията", Братя Аргирови, кубинската изпълнителка Долорес Естрада, поп певицата от 1990-те Тони, провокативните таланти от Expose Team и брас бенд "Виво Монтана".

Режисьор  и сценарист на спектакъла е Борис Радев, а водещи на концерта ще бъдат Райна Налджиева и Мирослав Димитров от предаването "Туризъм.бг" на БНТ. В последните минути на отминаващата 2019-та обществената телевизия ще излъчи също традиционно новогодишното обръщение на президента. Фойерверки за настъпващата нова година, светлинни ефекти и други изненади, обещават от националната телевизия.

Началото на купона е в 22:00 ч., а краят му половин час след полунощ на 1 януари.
 
20-то издание на празничната инициатива съвпада с отбелязването на 140 години от обявяването на София за столица на България и 60-годишнината на Българската национална телевизия, отбелязват от БНТ.

Миналата година концертът събра над 30 000 души, а над милион зрители са проследили прякото телевизионно излъчване на музикалното събитие.

Заради празничното шоу след 20 ч. на 28 декември ще бъде въведена забрана за паркиране на автомобили на паркингите на площад "Княз Александър I" и ул. "Дякон Игнатий".

На 31 декември, след 15 ч. ще бъде забранено преминаването на автомобили по бул. "Цар Освободител". Движението ще бъде възстановено след 6 ч. на 1 януари 2020 г., а паркингът ще може да се използва след 23.00 ч. на 01 януари 2020 г.

Споделяне

Още от Общество

Колко време давате на новия парламент?