Нова книга описва Тръмп заобиколен от екип "извън контрол"

Нова книга описва Тръмп заобиколен от екип "извън контрол"

Нова книга описва президента на САЩ Доналд Тръмп заобиколен от екип, който понякога е "извън контрол", предаде Франс прес.

"Екип от пепелянки: моите необикновени 500 дни в Белия дом на Тръмп" излиза на книжния пазар в Съединените щати следващата седмица. Неин автор е Клиф Симс, бивш специален съветник на 45-ия американски президент. Той взе участие в предизборната кампания на Тръмп преди да стане част от службата за връзки с обществеността на Белия дом.

Вестник "Вашингтон пост", общественото радио Ен Пи Ар и информационният уебсайт "Акшъс" публикуваха откъси от книгата на Симс.

Според "Вашингтон пост" книгата съдържа "сцени на хаос, дисфункционалност, измама и грубости между президента, членовете на семейството му и служители на правителството".

Авторът критикува и себе си, като признава открито, че е бил ръководен от амбицията си, посочва американският всекидневник.

"Невъзможно е да се отрече до каква степен служителите на Белия дом, включително и аз, понякога бяха абсолютно извън контрол", пише Симс в книгата си.

Доналд Тръмп се стреми да наложи дух на лоялност - черта, която вече бе описана в мемоарите на бившия шеф на ФБР Джеймс Коми, когото президентът на САЩ уволни.
Симс споменава и за друго качество на Тръмп, описано в предишни книги - неспособността му да се концентрира при подробни презентации.

Президентът на САЩ вече няма никакво доверие в екипа си след големия брой течове на информация от Белия дом в медиите, пише Симс.

Споделяне

Още от Свят