Нова коалиция на бизнесмени и общественици се роди в Несебър

Нова коалиция, в която членуват строителните предприемачи братя Диневи, бизнесмени, интелектуалци, ректорът на Бургаския университет проф. Петко Чобанов и др., бе учредена в Несебър за участие в местните избори наесен.

Новото обединение се казва Местно обединение за разцвет и единство (МОРЕ) и в него влизат още Инициативен комитет за развитие на община Несебър, НДСВ и Зелената партия. МОРЕ ще се яви на изборите със своя  листа от общински съветници и кметове в община Несебър.

“Искаме да подредим общината, в която живеем. Ние можем това – успели хора сме, съумели сме да се реализираме без да навредим никому в строго спазване на закона и реда”, обясни целта на проекта предприемачът Динко Динев.

Коалицията обаче няма да номинира свой кандидат за кмет на община Несебър. “Неин приоритет ще бъде работата в общинския съвет, защото той разпределя бюджета за развитието на селищата”, обясниха от МОРЕ.

Представители на комитета коментираха още, че вътрешността на общината е изостанала “на светлинни години от центъра”. Там не се влагат никакви средства – нито в инфраструктурата, нито в подобряване на условията на живот на местните хора. “Този дисбаланс между център и периферия се отразява зле на цялата община и тормози нейното население. Целта на МОРЕ е да премахне тази неравнопоставеност”, заявиха членове на новата формация.

Споделяне

Още по темата

Още от България