Нова компания поема управлението на мрежата на "Теленор"

Нова компания поема управлението на мрежата на "Теленор"

Управлението на мрежата на телекомуникационната компания "Теленор България" се поема от нова компания, а търговските услуги ще се развиват от досегашната, съобщиха от мобилния оператор в четвъртък. Това е част от разделянето на търговските от инфраструктурните дейности в операторите с марката "Теленор" в България, Сърбия и Унгария, след придобиването им от чешката "Пи Пи Еф Теленор Груп".

Новият собственик е създал "ЦЕТИН Груп" (CETIN Group), в която ще има три отделни компании за трите пазара.

Така "Теленор България" ще се съсредоточи още повече върху нуждите на своите клиенти и търговските предложения към тях, докато CETIN ще се фокусира върху подобряването и внедряването на телекомуникационна и ИТ инфраструктура и тяхната експлоатация и поддръжка.

Преструктурирането няма да повлияе по никакъв начин на отношенията на "Теленор" с неговите клиенти. Те ще продължат да ползват продуктите и услугите на компанията, но инвестициите и развитието на мрежата се поема от "ЦЕТИН България".

"Целта на CETIN България е да приложи водещите бизнес модели в България, каквито вече се налагат в региона и по целия свят. Нашият екип от експерти ще продължи да надгражда вече изградената авангардна мрежова и ИТ инфраструктура и по този начин да допринесе за създаването на стойност и да отговори на нарастващото търсене и увеличените очаквания към комуникационните мрежи", коментира главният изпълнителен директор на новото българско дружество Владимир Радойчич.

Споделяне

Още от Бизнес