"Нова Македония" уличи София и Атина в "ортодоксален духовен тероризъм"

"Докато всяко живо същество на земното кълбо с македонски корени и със също такова национално чувство е в дълбок шок поради този варварски акт, нашите "мили" съседи не забравиха и в този момент да подсетят света, че това македонско духовно светилище принадлежало на тяхното духовно наследство", пише Нова Македония в рубриката си "Осило".

Според изданието, "най-далече в тази насока отиде най- тиражният български ежедневник, софийският Труд, който на първата си страница публикува фотография на разрушената църква в Лешок, същевременно съобщавайки на своята читателска аудитория, че терористите са разрушили българска светиня".

" С това заклетите националшовинисти от редакцията на вестник Труд съвсем спокойно и по най-долен арогантен начин на класическия албански тероризъм парират с типичен духовен тероризъм", оценява македонският ежедневник. Според него "присвояването" на един от най-значителните църковни паметници, които се намират на територията на Македония, в условията на военно положение в страната не могат да се нарекат друго освен "ортодоксален духовен тероризъм".

Посочвайки, че и от Атина дошъл сигнал, че разрушената в Лешок църква била гръцка, Нова Македония прави заключението, че"ето по такъв начин нашите съседи се грижат за добросъседските отношения с Македония и "топлят" сърцата на обезумелите македонци в страната и по света".

Трябва да се признае, че това е уникален изблик на добросъседство в световни размери, пише накрая вестникът.

Споделяне

Още от Балкани