Нова националистическа партия даде заявка за участие в политическия живот

Новоучредената партия "Нова сила" даде заявка да се включи в политическия живот на страната, като се обяви за националистическа и хомофобска. В понеделник във Варна председателят на инициативния комитет за създаване на партията Антон Сираков обяви някои от основните виждания на формацията по възлови обществени въпроси.

На първо място партията ще се бори да се възстанови наборната военна служба, като в армията ще има "балансирано съотношение между кадровите и наборните войници". Срокът на наборната служба, обясни Сираков, ще бъде според вида на войските.

Новата партия възнамерява да работи за закриване на американските бази в България. Тя ще иска да се въведе забрана хора със зависимости, без да се уточнява какви, както и хомосексуалисти да заемат ръководни постове.

Партия "Нова сила" ще бъде официално учредена на 19 септември в София, обяви още Сираков. По думите му формацията "ще насочва посланията си най-вече към разочарованите от политиката българи, които не гласуват, и към всички, на които национализмът не е чужд като кауза".

Според Сираков сред учредителите на партията ще има много бивши членове на "Атака" и на ред патриотични организации, сред които и на ВМРО, допълни Сираков. Той каза, че "Нова сила" ще се яви на местните избори след две години.

Споделяне

Още по темата

Още от България