Нова националистическа партия иска забрана на "антибългарските" НПО

"Националистическа партия на България" бе учредена в събота, като една от първите цели, която си поставиха членовете ѝ е постигането на забрана на "антибългарски" организации като Българския хелзинкски комитет, Отворено общество и всичките им производни.

Един от учредителите на формацията - Симеон Костадинов, коментира пред "Фокус", че в България по подобие на Русия трябва да има специален закон, който изключително рестриктивно и детайлно да изброява тежки условия, при които да се регистрират неправителствени организации.

Учредителите на "Националистическа партия на България" се обявяват и за изключително строга и рестриктивна наказателна политика по отношение на битовата и "малцинствената" престъпност. Първата публична проява, която ще организират новопоявилите се националисти ще е протест срещу плановете на властите за настаняване на бежанци в Перник.

Учредителите представиха и програмата си, състояща се от общо 21 точки, сред които превръщане на България в президентска република, прокарване на задължително гласуване и мажоритарен вот, "утвърждаване на тридетния и четиридетен модел", преразглеждане на всички международни договори, сключени от България след 9 септември 1944 г. и референдум за оставането на България в ЕС и НАТО.

Споделяне

Още по темата

Още от България