Нова нискотарифна авиолиния София-Берлин

сн.БГНЕС

Нова директна линия на нискотарифната авиокомпания easyJet от София до Берлин (летище Шьонефелт) беше открита във вторник.

 

Полетната програма на авиокомпанията предвижда полети три пъти седмично – вторник, четвъртък и неделя със самолети Еърбъс А- 319.

Линията ще задоволи нарасналия интерес към бизнес пътуванията между България и Германия, както и към културния и ваканционен туризъм, каза Питър Войц, маркетинг мениджър за Източна Европа, Швейцария и Австрия на ЕasyJet. Неговите очаквания са за натоварване от 30 000 пътника до края на годината. По тази дестинация пътуват предимно българи - студенти, работници и бизнесмени с възможности за други самолетни връзки и по-малко германци, посочи Войц. По думите му авиокомпанията не предвижда чартърна програма с летовници до морските ни курорти.


EasyJet е от шест години на българския пазар и най-силните ѝ линии са двата полета до Лондон – (летищата Гетуик и Стансет), както и този до Манчестър, а от днес вече и до Берлин. От Великобритания авиокомпанията превозва предимно английски туристи за ски курортите ни.


През последните години столичното летище се развива с много добри темпове, каза министърът на транспорта Кристиан Кръстев по време на официалното откриване на новата директна авиолиния. По думите му пътниците на летище София по вътрешни линии се увеличават.

През първото тримесечие на тази година столичното летище отчита увеличение със 7% на превозените тонажи, както и 0.2% ръст на превозените пътници.

През лятото на 2013 г. летище София ще предлага 43 директни линии до европейски столици и големи международни летища. Превозите ще се обслужват от общо 19 авиокомпании.

Споделяне

Още от Бизнес

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?