Нова опасност от наводнения в Англия

Нови дъждове в югозападната част на Англия, пораждат повторна опасност за вече пострадалите райони, съобщава Би Би Си в понеделник. Според прогнозите продължителните порои ще засегнат Англия и Уелс и ще достигнат дори до Шотландия.

Условията, които постави времето, направиха пътуванията за коледните празници почти невъзможна мисия. Наводненията блокираха едни от най-натоварените пътни участъци. Движенето по някои от железопътните линии бе преустановено, а други ще минават по заобиколни маршрути.

Службите очакват броят на блокираните пътници да се увеличава, като към тях ще се присъединят и тези, които не са успели да се приберат през уикенда и са отложили пътуванията си за понеделник.

Агенцията по околната среда е издала около 140 предупреждения за наводнения и повече от 260 сигнала за всички региони на Англия и Уелс, като най-застрашени са Мидландс и Югозападна Англия.

Според последни данни близо 400 имота са наводнени. Десетки общини в страна са били засегнати от пороите през уикенда, особено тези в югозападната част. Спешните служби са спасявали хора, помагайки им да излязат от колите си.

Властите апелират гражданите да следят за предупрежденията за метеорологичната обстановка и да оставят спешните служби да си вършат работата.

Споделяне

Още от Свят

Защо Слави Трифонов скри имуществото си?