Нова оставка в борда на столичното парно

Нова оставка в борда на столичното парно

Съветът на директорите на “Топлофикация - София” е склонен да остави решението за оставката на изпълнителния директор Наско Михов и на шестчленния му екип в ръцете на общото събрание на акционерите в лицето на Столичната община и Министерството на икономиката и енергетиката. Още повече, след като един от членовете на управата също е подал оставка. Това е единият от представителите на държавата - Дилянка Железарова, директор на Дирекция „Одит на средствата от ЕС”  в Министерството на финансите.

Мотивът ѝ бил прекалена заетост, научи Mediapool от източници, близки до управата на дружеството, чийто шеф бе освободен от Столичния общински съвет (СОС) във вторник заради несправяне с работата и ден по-късно депозира оставка.

На заседание на ръководството на дружеството, проведено в петък, на което са били обсъдени действията по решаване на проблема с аварията на газопровода, захранващ ТЕЦ “Земляне”, е била осъдена и ситуацията с отстраняването на Михов от СОС. Оставката му не е разглеждана по същество и нейното одобрение или отхвърляне трябва да се решава идната седмица.

Част от  настроенията в управата на дружеството били да оставят акционерите да си поемат политическата отговорност за премахването на Михов от поста.

Топлофикационният борд не бил длъжен да се произнася за оставката и този аргумент ще бъде използван за прехвърляне на решението към акционерите в дружеството.

В Съвета на директорите на столичното парно, освен шефът в оставка, който бе назначен с гласовете на БСП, НДСВ, “Гергьовден и др.,но после освободен по искане на СДС, са двама представители на общината и по един от министерствата на икономиката и енергетиката и на финансите.

Хората на кметството са Лилия Маутнер, началник отдел в Столичната община, и Петър Милевски, на държавата - Любка Георгиева, държавен експерт по топлофикациите в Министерството на икономиката и енергетиката, и подалата оставка Железарова.

Споделяне

Още от България