Нова полицейска акция заради засиления трафик към морето (видео)

Нова полицейска акция заради засиления трафик към морето (видео)

Заради очакваният засилен трафик към морето, полицията стартира нова специализирана операция. Тя ще бъде разделена в два етапа и приключва в неделя, обяви Николай Крушарски от "Пътна полиция" към ГДНП, цитиран от БГНЕС.

"Първият етап ще бъде насочен към превенцията и присъствие от страна на служителите на пътната полиция по магистралите, първокласните и второкласен пътища. Основната наша задача е да бъдем видими, колегите ще се влеят в трафика и ще бъдат с включени сигнални светлини", обясни Крушарски.

Той добави, че агресивните водачи ще бъдат извеждани от пътя и санкционирани на място.

Вторият етап на операцията засяга контрола на водачи в цялата страна и той ще следи дали те са под въздействие на алкохол или наркотични вещества, за използването на колана, наличие на гражданска отговорност и дали не нарушават демонстративно правилата на пътя.

Пътуването по магистрала "Тракия" е изнервено.

Силно затруднено е движението в района на старозагорското село Ракитница заради засилен трафик по обходния маршрут на участъка в ремонт на магистрала "Тракия", съобщи БНР.

Колоните от автомобили и камиони започват още от пътен възел "Свобода" на магистралата.

От Пътна полиция призовават за внимание, както и да се използват алтернативни маршрути през Магистрала "Марица" и Димитровград, и Подбалканския път.​

Заради ремонтите по магистрала "Тракия" в района на Чирпан отклоняват камионите. Те ще минават по обиколен път в петък и в неделя, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В петък до 21 часа в посока от София към Бургас, камионите над 12 тона ще бъдат отклонявани при 125-ия км на магистралата и ще минават по Подбалканския път през Казанлък и Стара Загора, а след това ще се връщат на магистралата.

Подобна организация ще има по същото време - от 13 до 21 часа неделя, когато ще бъде пренасочвано движението в посока от Бургас за София.

Междувременно Крушарски отчете резултатите за България от приключилата миналата седмица специализирана полицейска операция, провеждаща се във всички страни членки на ЕС, по линия на ROADPOL.

"Само за една седмица са проверени над 30 000 водача на превозни средства, като 285 от тях са установени да управляват под въздействие на алкохол, а 75 управляват МПС под въздействие на наркотични вещества", обяви той.

По думите му през тази година се наблюдава ръст по отношение на загиналите, но по отношения на тежко ранените има лек спад.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Каква е оценката ви за проектокабинета на ИТН?