Нова размяна на "любезности" между РЗС и ГЕРБ

Нова размяна на "любезности" между РЗС и ГЕРБ

Лидерът на РЗС Яне Янев обяви в неделя, че е бил заплашван с разстрел, дейци на пратията били подложени на натиск, като същевременно им били предлагани постове и облаги, за да се откажат от опозиционната си дейност. От ГЕРБ обявиха Янев за "псевдополитик" и заявиха, че действията му целят само и единствено да привлекат медийното внимание.

Над депутатите и регионалните представители на РЗС е оказван натиск по всякакъв начин, лично на мен са ми предлагали да прекратим опозиционната ни дейност срещу обещание за участие във властта, обяви Янев след съвещание на Управителния съвет с регионалните представители на партията.

Било им обещавано отново да бъде възстановена парламентарната група на РЗС, а Янев да бъде върнат като председател на комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси. Атанас Семов имал оферта за поста министър на образованието, ако РЗС оттегли жалбата си от Конституционния съд за изборните нарушения в Турция.

Като източник на натиска Янев посочи "хора от ГЕРБ и такива, които работят в службите".

За нас е странно как изведнъж напуснаха и прекратиха членството си в партията и Атанас Железчев, и Димитър Абаджиев, и генерал Илия Илиев, оплака се Янев.

Самият той непрекъснато получавал заплахи чрез SMS-и и електронни писма, като в три от тях бил заплашван с разстрел. Въпреки трите изпратени молби до министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов за охрана, не са предприети никакви действия.

Смятаме, че действията на Яне Янев целят само и единствено да привлекат медийното внимание към него, след като РЗС остана без собствена парламентарна група в Народното събрание, отговориха веднага в прессъобщение от ГЕРБ.

Очевидно липсата на достъп на Янев до псевдосензационна информация го кара да върши и говори несериозни неща, смятат от ГЕРБ. Партиятата отказва да влиза в диалог, макар и задочен, който не се отнася до задачи и ценности, свързани с доброто бъдеще на българските граждани.

ГЕРБ никога не е коментирала действия на псевдополитици и несериозни изказвания, се посочва в съобщението.

От РЗС обявиха, че започват подписка  за национален референдум за свикване на Велико народно събрание и изработване на нова Конституция.

Управляващите водят държавата към икономически колапс, посочи Янев. Според него правителството на ГЕРБ е станало правителство на негласния банков картел, който тайно се е договорил да загроби почти всяко второ българско семейство.

След съвещанието ръководството на партията и регионалните представители отидоха до Министерския съвет, където оставиха табло, от което "да си припомни какво е обещал преди да стане министър-председател".

Споделяне

Още от България