"Нова Република" свали доверието си от кмета на Белене

"Нова Република" свали доверието си от кмета на Белене

"Нова Република" сваля политическото доверие от кмета на община Белене Милен Дулев, който отказа да подслони семейство сирийски бежанци със законен статут и по този начин отец Паоло Кортези беше отзован от България.

"Нова Република" не приема агресията и омразата да изместват диалога между гражданите. Заставаме зад каузите, които отец Кортези защитаваше в България – разпространение на християнските ценности, изследване на комунистическото минало и почит към жертвите на тоталитарния режим", пише в позиция партията, разпространена в събота.

В нея се посочва още, че истинската причина за прогонването на отец Паоло Кортези е неговата отдаденост на каузата за издигане на Парк-мемориал на жертвите на комунизма на мястото на бившия лагер в Белене.

Кметът на Белене бе издигнат от местна коалиция, в която участваха десноцентристки партии, включително и Демократи за Силна България.

"Днес ДСБ и много от издигналите кандидатурата на Дулев десни граждани са в "Нова Република". Не можем да носим политическа отговорност за кмет, който подкрепя група самозвани лъжепатриоти, които налагат агресия и омраза, наметнати с чужди знамена", пише още в позицията.

*Предизборна кампания 2017. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Споделяне

Още по темата

Още от Избори 2017