Нова серия палежи на коли в страната – за денонощие изгоряха осем

Пет автомобила горяха в събота вечерта в бургаския комплекс "Меден рудник" до бл. 425, предаде БГНЕС. Съобщението за инцидента е подадено час след полунощ в Четвърто РПУ в Бургас. При огледа е установено, че първоначално е запалено беемвето на 38-годишен бургазлия. От силния вятър пламъците се пренесли върху паркираните в съседство коли - два опела и едно пежо. Беемвето е изгоряло напълно, а останалите коли са обгорени.

Трактор и фиат изгоряха през нощта на 3 март в Старозагорско. Около 6.40 ч. в РПУ в Гълъбово е получено съобщение за запален трактор в стопанския двор в с. Априлово.

Колесният трактор ЮМЗ е запален умишлено, като са изгорели напълно всички горими елементи. Почти в същото време във Второ РПУ в Ст ара Загора е получено съобщение за пожар в частен гараж на улица "Цар Иван Асен ІІ" № 137, в който е били паркиран фиат "Браво", собственост на 24-годишен старозагорец. Констатирано е, че гаражът е подпален умишлено, като под вратата му са напъхани вестници и парцали. От пожара е изгоряла задната част на автомобила и вътрешната част на купето.

Лек автомобил изгоря и в град Стражица. В събота минути преди пет часа сутринта на ул."П. Р. Славейков" пред жилищен блок, неизвестен е подпалил опел "Кадет" на 42-годишен мъж от града. Пожарът също е умишлен.

Това е нова серия палежи на коли след известно затишие. За три и месеца и половина в страната и в София изгоряха близо 200 коли.

Споделяне

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?