Нова схватка на депутати от "Атака" с журналисти от телевизия СКАТ

Народните представители от "Атака" Илиан Тодоров, Димитър Димов и Десислав Чуколов, както и Владислав Цветков (активист на партията), са пуснали жалби до Районната прокуратура в Бургас за нападение срещу тях, съобщиха в петък от пресслужбата на партия "Атака".

Докато вечеряли четвъртък вечерта в ресторанта на хотела, в който били отседнали в Созопол, депутатите, техните семейства и активисти били нападнати от гардове на телевизия "СКАТ", се казва в съобщението.

В жалбата се описва, че малко преди 23:00 часа към тях се приближили журналистите от бургаската телевизия. Посочени са имената на Кеворк Дадорян и Даниела Лазарова.

Според съобщението на "Атака" Дадорян е отправил към тях заплахи и обиди. Журналистите били придружавани от няколко автомобила и гардове.

Освен жалбата в Районна прокуратура лидерът на политическата сила Волен Сидеров се е срещнал и с комисар Милен Димитров, директор на ОД МВР в Бургас по повод нападението.

Това не е първата сценка от драмата между партиите "Атака" и НФСБ на Валери Симеонов. която остана само с няколко хиляди гласа под чертата за влизане в сегашния парламент.

От първи политически съмишленици и съпартийци Валери Симеонов и Волен Сидеров се превърнаха в заклети врагове. Симеонов затвори вратите на своята телевизия СКАТ за Сидеров и хората му, Сидеров си осигури трибуна в телевизия "Алфа". Двамата публично се хванаха за косите, а жалбите на Сидеров и на негови хора от журналисти и гардове на СКАТ и на Симеонов и журналисти от СКАТ срещу яки момчета на "Атака" зачестиха. И двамата отричат да са появявали агресия.

Така стана и в петък. Малко след прессъобщението от "Атака" дойде и съобщение от СКАТ. В него се казва дословно:

"Това са поредните измислици на болен мозък с болно самосъзнание. Написаното в съобщението не отговаря на истината, твърденията са напълно безпочвени и са дело на хора, които не могат да носят отговорност за думите и действията си. Заради това и ТВ СКАТ няма да опровергава, нито пък да се оправдава за тези измислени брътвежи. Видно е, че заради спадащия рейтинг на партията си нейният лидер Волен Сидеров търси всякакви начини, за да вдигне популярността си".

Двете формации са преки конкуренти за гласовете на онази част от избирателите, които се впечатляват от патриотарска риторика на едро.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?