Нова телевизия не опроверга Анна Цолова за "опразненото столче"

Нова телевизия не опроверга Анна Цолова за "опразненото столче"

Ден след като бившата водеща на Нова телевизия Анна Цолова оповести в първата си публична изява след свалянето ѝ от екран, че не тя е избрала момента за това, медията не я опроверга.

"От доста време обмислях да се разделя с активната журналистика и публицистика. Но не аз избрах момента, кога да се случи това", обяви в четвъртък ексводещата на "Здравей, България" във Фейсбук. Думите ѝ влязоха в пряко противоречие с прессъобщението, което Нова телевизия публикува от нейно име след оттеглянето ѝ от ефир.

"След 19 години в новините и актуалната публицистика, 13 от които в сутрешния блок на двете най-големи телевизии, избрах за себе си нова посока и реших да предложа на Нова телевизия един различен проект. Това е план, върху който работя вече повече от година", гласеше обявената от Нова тв позиция на Цолова през септември 2017 г.,

От сегашните изявления на журналистиката се разбира, че не мистериозният лайфстал проект е причината тя да се оттегли от активната журналистика. Както и че причините, поради които въпросното предаване не стартира, са неизвестни и за нея самата.

"Миналото лято Нова тв ми предложи да започна подготовката на ново предаване извън новините и актуалната журналистика. Защо предаването не е в ефир? И аз самата не получих отговор на този въпрос", казва сега журналистката.

Тя съобщава, че договорът ѝ с Нова телевизия е прекратен през февруари т.г. "Мога само да кажа, че последните телевизионни проучвания показваха високо зрителско одобрение към мен и работата ми. Работих усилено по проекта, но след време ми стана ясно, че предаване няма да има и през февруари, по мое желание, прекратих трудовия си договор с Нова", написа Цолова в социалната мрежа.

Mediapool изпрати до пиар отдела на Нова телевизия поредица от въпроси за изясняване на казуса:

Кой е избрал моментът Анна Цолова да бъде свалена от ефир?

Какво е наложило свалянето ѝ от ефир?

Как е било аргументирано решението за това?

Защо в прессъобщението ви от септември 2017 година нереализираното лайфстайл предаване бе ползвано като аргумент за махането ѝ от "Здравей, България"?

Както и: Защо лайфстайл предаването не е в ефир? И какво е предприела Нова телевизия за реализирането на проекта?

След повече от 24 часа размисъл от комуникационния отдел на Нова тв дойде кратък отговор, който нито потвърждава, нито отрича думите на Цолова.

"Нова Броудкастинг Груп не коментира публични изяви на бивши служители", гласи отговорът, който на практика е чисто измъкване от отговор, но не и опровержение на казаното от бившата тв водеща.

В случая обаче Нова проявява двоен стандарт. Тъй като преди малко повече от година – пролетта на 2017, медията охотно коментира обвиненията на бившия си служител Васил Иванов, който тогава твърдеше, че е цензуриран.

Споделяне

Още от България