Нова тв освободи Виктория Бехар след въпроси за Пеевски

Нова тв освободи Виктория Бехар след въпроси за Пеевски

"Нова телевизия" е освободила Виктория Бехар, която беше мениджър на "Стратегическо развитие“ на новините, само два месеца след назначението ѝ на тази позиция от бившия главен изпълнителен директор Дидие Щосел.

От "Нова Броудкастинг Груп" нямат официално съобщение за кадровата промяна. Пред Mediapool от медийната група потвърдиха, че Бехар "вече не е част от екипа", но не посочиха дали е уволнена и какви са причините за решението.

Това става по-малко от месец след влизането в собственост на "Адванс Медиа Груп" на братята Кирил и Георги Домусчиеви.

Според източници на "Свободна Европа" Бехар е била освободена заради планьорка, на която тя е задала въпрос на новия шеф на новините в телевизията Миляна Велева за обвързаността ѝ с депутата от ДПС Делян Пеевски.

Миляна Велева е работила на доста места, но най-високите ѝ ръководни позиции са били в ТВ7, докато телевизията е управлявана от Николай Бареков и спонсорирана от Цветан Василев. След това заемаше същата позиция - директор на новините, в "Канал 3", която следва плътно политиката на медийната група на Делян Пеевски и се държи откровено като медия за правителствена пропаганда. Пеевски и майка му Ирена Кръстева имаха и официално желание да купят "Канал 3" преди време, но в крайна сметка не се стигна до сделка.

Велева е поела задълженията си на директор на новините на телевизията 2 май, а малко след това на планьорка ѝ били зададени въпроси дали с назначаването ѝ в телевизията е получила конкретна задача и дали се асоциира с медийната политика на медиите около Пеевски. Велева обаче не давала директни отговори. Обяснила, че въпросът за задачите ѝ е разговор между нея и собствениците, че за 18-годишния си стаж в медиите е работила за много хора, съобщава "Свободна Европа", позовавайки се на свои източници.

Именно в този разговор Бехар е била активен участник и седмица по-късно е била освободена.

Тя е вторият ръководен кадър, който се разделя с медията в рамките на дни. В сряда стана ясно, че след 20 години в управлението на "Нова телевизия" Силва Зурлева напуска. Това стана въпреки че при поемането на телевизията от "Адвнас Медиа" бе съобщението, че Зурлева остава съветник на борда на директорите. В сряда не бе посочено какви са причините за новото решение.  

Споделяне

Още от България