Нова тв с нов значителен ръст на приходи и зрители за шестмесечието

Нова тв с нов значителен ръст на приходи и зрители за шестмесечието

Ръст на приходите от 20 процента, който се дължи основно на постъпленията от дигиталния бизнес, и с над 14 на сто повече зрители за първите шест месеца на 2016 г., отчете "Нова Броудкастинг Груп" в сряда.

Българската телевизионна група има съществен принос и за доброто финансово представяне на собственика си MTG, отчете главният изпълнителен директор на компанията-майка Йорген Мадсен Линдеман в конферентен разговор с инвеститорите за обявяване на финансовите резултати на групата за второто тримесечие на 2016 г.

"България отново бележи най-добри резултати с общ ръст на приходите от над 20% и над 60% ръст на приходите от дигиталния бизнес. Представянето на нашия традиционен бизнес ни позволява да инвестираме в развитието на дигиталните ни продукти и услуги, които непрекъснато доказват своята популярност сред потребителите“, посочва той, цитиран в съобщение на "Нова Броудкастинг Груп".

NOVA остава най-гледаният ТВ канал в страната сред активното население и през първото полугодие на 2016 г. Делът на канала нараства с над 14% спрямо същия период на миналата година от 21.6 на сто на 24.7 процента. Телевизията е увеличила с над 9 процента най-активната си аудитория на възраст между 18 и 49 години и делът ѝ в този сегмент вече е 33.4 на сто, докато на основния конкурент бТВ се падат 29.4 процента от най-активните зрители.

"Целенасоченото стратегическо управление през последните няколко години превърна Нова Броудкастинг Груп в най-голямото и успешно медийно предприятие в България с най-много зрители сред активната аудитория и интернет потребители. Успехите ни няма да спрат дотук, защото имаме ясна визия за развитието на нашия бизнес и стратегия за непрекъснати инвестиции в нашия продукт. Настоящите резултати ни правят още по-уверени в следващите ни инвестиционни стъпки“, заяви Дидие Щосел, главен изпълнителен директор на "Нова Броудкастинг Груп".

Споделяне

Още от Бизнес

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?