Нова тв вече официално е собственик на Канал 3

Нова тв вече официално е собственик на Канал 3

Нова Броудкастинг Груп вече официално е собственик на Канал 3, както и на още 2 телевизии и 4 радиа. Преди месец излезе решението на КЗК по сделката и обяви, че не вижда опасност Нова телевизия да получи господстващо положение, придобивайки едноличен контрол върху дружествата, които оперират телевизионните канали "Канал 3", "The Voice" и "Magic TV" и радиостанциите "Веселина", "Витоша", "Мagic FM" и "The Voice Radio".

Миналата година КЗК не разреши сделката за Нова тв с чешкия милиардер Петр Келнер, защото медийната група сама по себе си била голяма, но сега позволи тя да бъде купена от братята Кирил и Георги Домусчиеви и обяви, че не вижда никаква опасност за злоупотреба, независимо че реално групата значително се разраства. 

"Забележителните резултати на цялата ни медийна група не само ни мотивират, но и ни ангажират да отговаряме на нарастващите очаквания на аудиторията. В жанровото многообразие, което предлагаме, ни липсваха изцяло новинарски и музикален телевизионен канал. Придобиването на водещи профилирани медии като Канал 3 и The Voice TV напълно отговаря на лидерската позиция на компанията. Навлизането на радио пазара чрез присъединяване на любими на аудиторията музикални радиостанции, сред които The Voice и Веселина, към широкия спектър от платформи на групата, е поредна важна стъпка към увеличаване на нашата аудитория", каза Ива Стоянова, която в момента е изпълнителен директор на Нова Броудкастинг Груп.

Самата Стоянова е бивша собственичка на близката до депутата от ДПС и медиен магнат Делян Пеевски телевизия "Канал 3". През последната година много кадри на малката и по-нишова медия заеха ключови постове в Нова тв, откъдето пък си тръгнаха много дългогодишни кадри.

В началото на септември Стоянова лансира друга идея за развитието на каналите от групата – извънредните новини на Нова тв да се излъчват по Канал 3.

"Запазването и развитието на новопридобитите канали в настоящите им профили ще гарантира устойчивостта на медийна среда и ще увеличи възможностите за предлагане на все по-разнообразно и качествено съдържание за зрителите и на рекламодателите", твърдят от Нова Броудкастинг Груп.

Откакто Нова тв стана собственост на братята Кирил и Георги Домусчиеви, медията се раздели с редица журналисти. Разследващият екип, в който бяха Генка Шикерова, Миролюба Бенатова и Марин Николов, бе принуден да напусне през 2019 година. Доста преди тях от телевизията си тръгна продуцентът Дарина Сарелска, която бе обвинена от журналиста Васил Иванов, че му спирала разследвания. В момента Иванов отново е част от екипа на Нова.

С телевизията се разделиха водещата Лора Крумова и режисьорът и автор на колажи Валдес Радев. Отстранена беше и Силва Зурлева, която участваше в самото създаване на телевизията от края на миналия век и загина на Нова година при нелеп инцидент.

Оставки от Нова телевизия подадоха и няколко от продуцентите и водещите лица като Цветомир Семов, Диана Димова, Марина Цекова и Елена Гюрова. Уволнен от спортния сайт "Гонг" бе Николай Александров, което доведе до напускането на целия екип, създал предаването и сайта. Прекратен бе и договорът на изпълнителния директор на "Нет инфо" Христо Христов, който потвърди, че върху журналисти от групата се оказва натиск.

Споделяне

Още от България