Новата емигрантска партия се цели в 10 депутатски места

Новата емигрантска партия се цели в 10 депутатски места

Новосформираната емигрантска партия "Другата България" си поставя за цел да вкара между 8 и 10 свои депутати в следващото Народно събрание. Въпреки че с промените в изборното законодателство управляващите ни "отрязаха и двете ръце и ни хвърлиха във водата да плуваме", ние все пак ще имаме представителство, заяви на пресконференция в петък председателят на формация Божидар Томалевски, известен у нас най-вече със спорни бизнес проекти и контакти.

Ако не бяха тези поправки, партията ни щеше да "отвее" сегашното мнозинство като "пътни знаци", допълни той.

По думите на Томалевски, който се подвизава и под името Дарио Томалети, тъй като има и финландско гражданство, над милион български гласоподаватели в чужбина нямат представителство в парламента. "Затова, когато ни шият костюм, трябва да ни взимат точна мярка", посочи той.

Според него заради икономическата криза от началото на годината досега в страната са се завърнали около 50 000 емигранти, а до края техният брой може да стигне до 200 000 души.

По думите му за тях трябва да се "вземат комплекс от мерки", насочени главно към социалното им положение. "Тези хора трябва да могат да откупят правото си на трудов стаж, както е в други европейски държави", каза Томалевски.

Партията му, която е от "електорален тип" и в която според него вече членуват около 21 000 души, предлага още актуализиране на бюджета за тази година, като мярка за справяне с кризата. "Другата България" смята, че "правителството е закъсняло с действията си срещу кризата".

Относно борбата с корупцията и организираната престъпност партията предлага операция "Чисти ръце".

"Другата България" обвини управляващите и за това, че дискриминират българите в чужбина, тъй като не им позволиха да гласуват по електронен път.

На въпрос на Mediapool дали "Другата България" има нещо общо с бившия външен министър и бивш царист Стоян Ганев, Томалевски отговори, че не го познава "поради разликата в годините им", както и че името му не фигурира сред учредителите на партията.

Споделяне

Още по темата

Още от България