Новата главна прокурорка на Крим е интернет звезда

Наталия Поклонская

Любимка на японските интернет потребители, младата прокурорка Наталия Поклонская застава начело на прокуратурата в Крим, предаде Франс прес. Назначението ѝ бе официално потвърдено от руските власти. Наталия Владимировна Поклонская е новият главен прокурор на Република Крим, се казва в съобщение на руската Главна прокуратура.

Поклонская е на 34 години. Тя беше номинирана за поста на 11 март, след като обяви, че се разграничава от новите украински власти и застана на страната на Русия. Тогава младата синеока жена се появи в униформа с пагони и с вратовръзка и заяви подкрепата си за Москва. Видеозапис от пресконференцията стана хит в интернет и беше гледан от 1,3 милиона зрители.Поклонская спечели множество почитатели в Япония, но също така и в Република Корея и в Китай.

Много бързо в интернет се появиха и страници в подкрепа на младата дама. Една от тях е във Фейсбук и има 71 000 членове. Прокурорката се превърна в източник на вдъхновение и за творците на фан арта - жанр в рисуването, вдъхновен от японските манга.

"Повярвайте ми, хубавият ми външен вид не е бил пречка за мен през 12-те години в прокуратурата", каза Поклонская в интервю за руската телевизия Лайв нюз. "Но може би той отслабва бдителността на противниците ми", допълни тя.

Поклонская бе заявила пред в. "Росийская газета", че е напуснала прокуратурата в Киев, за да постъпи на работа в прокуратурата в Крим, защото се срамувала да живее в страна, в която бандитите се разхождат по улиците на свобода. Наталия

Поклонская освен това осъди свалянето на президента Виктор Янукович и го определи като незаконен преврат и взимане на властта със сила.

Временните власти в Киев започнаха разследване срещу Поклонская, в отговор на което тя заяви, че не е престъпничка.

Споделяне

Още от Свят

Защо Слави Трифонов скри имуществото си?