Новата интернет платформа на Столичната община ще се поддържа безплатно

Новата интернет платформа на Столичната община ще се поддържа безплатно

До края на 2020 г. комуникационната платформа на Столичната община "Ти си София" ще се поддърга безплатно, от частния партньор на общината в развитието на сайта – компанията URBO. Това съобщиха от Столичния общински съвет.

URBO е партньор на Столична община в развитието на проекта за новата интернет платформа www.youaresofia.bg. Към момента тя е напълно завършена спрямо предмета на договора – изградена е изцяло административната и информационната част по индивидуална визуализация, одобрена и съгласувана с възложителя, спазена е предварително изградената стратегия/структура като функционалности, така че да отговаря максимално на нуждите на проекта, уточняват от съвета.

Общината придобива възможност за управление на събития от всякакъв тип (вкл. концерти, театрални постановки, фестивали, конференции и други), както и менажирането на исторически, туристически и културни обекти и продажбата на входове и билети в реално време, пакетиране на оферти и управление на карти от типа CITYPASS.

Основната цел на www.youaresofia.bg е всеки жител, гост или чуждестранен турист в София да има достъпна информация за всичко свързано с града. Платформата е двуезична – на български и английски. Тя дава възможност за лесна и безплатна регистрация, както на събития, културни и туристически обекти, така и на заведения, паркинги и споделени пространства.

Вторият етап от развитието на платформата предизвика скандал в общинския съвет. Според съветниците от "Демократична България" цената на сайта е прекалено висока на фона на функционалностите. За разработването на платформата първоначално бяха дадени 80 000 лева, а в последствие сумата нарасна с още близо 54 000 лева. От "Демократична България" предложиха да развият сайта безплатно. Последваха обвинения от ГЕРБ, че темата се използва за "политиканстване". От "Демократична България" отвърнаха, че управляващите от ГЕРБ не дават достъп до информация за проекта, за да могат да предложат как той да се доразвие.

Споделяне

Още от България

Колко време давате на новия парламент?