Новата седмица тръгва с нови тапи по пътищата

Затварят за движение едната тръба на тунел "Витиня" и едното платно през Владая

Новата седмица тръгва с нови тапи по пътищата

Новата седмица тръгва с нови тапи на три входни точки на София – тунел "Витиня", прохода Владая и участък от околовръстния път.

Ремонтите се правят, за да може пътищата да са готови за зимата, обяви миналата седмица регионалният министър Николай Нанков.

Едната тръба на тунел "Витиня" ще бъде затворена

В понеделник се затваря за движение тръбата на тунел "Витиня" в посока София. Плановете са ремонтът да приключи до края на ноември.

"Длъжни сме в рамките на два месеца да приключим ремонта на лявата тръба на "Витиня", тъй като започва зимното поддържане след това и няма как да оставим движението в участъка на "Хемус" в една лента. Мобилизираме всички усилия, за да приключим до края на ноември", обеща Николай Нанков при пускането за движение на тръбата в посока Варна миналата седмица.

Ремонтните дейности предвиждат демонтаж на старите осветителни тела и на носещата конструкция и замяна с ново осветление, изграждане на нова електроснабдителна система, видеонаблюдение, пожароизвестителна и оповестителна система. Ще бъде поставена и нова светофарна инсталация и променливи пътни знаци.

Ремонт на Източната тангента на София

Друг ремонт ще затвори за кратко част от Околовръстното шосе на София в понеделник.

Ще бъде направен ремонт на Източната тангента на столицата в участъка от магистрала "Тракия" до Северната скоростна тангента.

От вторник затварят едното платно през прохода Владая

От вторник започва поетапен ремонт на участъка от първокласния път София - Перник през Владая.

Ремонтът ще започне от отсечката между "Черния кос" и контролния полицейски пункт "Владая". Ще се работи и в двете платна в посока София. Движението ще се пренасочи двупосочно в платната за Перник.

От пътната агенция препоръчват на шофьорите да използват магистрала "Люлин" и третокласния път Голямо Бучино - Мало Бучино – Суходол.

Целта е и този ремонт да приключи преди зимата.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?