Новата стратегия на ГЕРБ: Да не говорим за апартаменти, а за Европа

Управляващите искали знакова фигура от СДС в листите, а не Аврам бакалина

Новата стратегия на ГЕРБ: Да не говорим за апартаменти, а за Европа

В България трябва да спре да се говори за апартаменти и да се започне разговор за Европа, защото до изборите остават 50 дни. Това заяви пред БНТ депутатът от ГЕРБ Георги Марков. Според него дадените оставки заради скандала с имотите са изиграли ролята на отдушник. Оттук насетне, трябва да се изчакат проверките. Марков отказа да отговори дали в случая става дума за корупция, защото няма такава присъда, а съществува и презумпция за невиновност.

Стига толкова

България не може да се върне към Закона за собствеността на гражданите отпреди 10 ноември – 120 кв. м. жилище, 60 кв. м. вила, Политбюро – за тях може. Това е демокрацията и това е новата конституция – свободно договаряне, неприкосновеност на частната собственост. Ако някой е злоупотребил, има си органи, да го разследват. Дадоха се доста много оставки, имаше голям отдушник и аз считам, че България трябва да престане да говори кой кого е целувал и кой какъв апартамент има. Що е време, все пред нас е. Да говорим за Европа, че останаха 50 дни, а в България не се знае какво става в Европа”, заяви Марков.

Е, нема да туриме Аврам бакалина

Според него съюзът между ГЕРБ и СДС за предстоящите евроизбори е най-знаковият през последните години. СДС е емблема, макар и от него да е останало малко, заяви депутатът. Той защити кандидатурата на Александър Йорданов за евродепутат.

Сашо остана единственият жив председател на парламента (от СДС, б.р.). Е, нема да туриме Аврам бакалина, а ще туриме знакова фигура на СДС. Филип е конституционен съдия, Стоянов е президент, не му отива, Костов направи ДСБ, стреля по СДС и свърши работата. То няма кой друг”, обясни Марков.

Елена Йончева не е дала нищо на българската демокрация

Водачът на листата на БСП евроизборите Елена Йончева не би издържала дебат с еврокомисаря от ГЕРБ Мария Габриел, прогнозира Марков. Според него Габриел е много по-добре запозната със състоянието на съюза. Тактиката на ГЕРБ за кампанията била да не се отговаря с лошо и да няма обиди.

Можеше да се сложи човек, който много бързо да затвори устата на Йончева. Аз с нея бих влязъл в дебат с голямо удоволствие, защото тя има нулев принос за българската демокрация. А аз имам принос и мога да кажа какви закони съм написал, с най-много закони съм във Великото народно събрание съм и вкараха платформата на СДС – възстановяването на Върховния административен съд. Какво е направила Йончева, един добър военен репортер телевизионен, за българската демокрация?”, попита Марков.

Споделяне

Още по темата

Още от България