Нови 4 случая на морбили в Пловдив, заразените са вече 53 души

Нови 4 случая на морбили в Пловдив, заразените са вече 53 души

Нови 4 случая на морбили са регистрирани в Пловдивска област. Това съобщи дежурният епидемиолог от Регионалната здравна инспекция в петък.

Заразени са три деца, сред които 7-месечно бебе, дете на година и половина и 7-годишно дете. Четвъртият случай е на 32-годишна жена от село Белозем. С новите случаи в Пловдивско заразените стават общо 53-ма.

До момента лабораторно потвърдените случаи са 26, 2 са отрицателни, а 1 е с променена диагноза. За останалите се очаква резултат.

От всички случаи на заразени с морбили в град Пловдив са регистрирани 26, в община Садово – 6, в общините Родопи, Раковски и Стамболийски по 4 случая, на територията на община Кричим – 2, а в общините Марица, Брезово, Калояново и Карлово – само по един.

Заразените с морбили до 1-годишна възраст са 18, в групата от 1 до 4 години попадат 20 деца, от 5 до 9-годишна възраст са 2, от 15 до 19 години – отново 2. Заболелите на възраст от 20 до 34 години са 6, а от 45 до 55-годишна възраст – двама души.

До 13 април в Пловдив са имунизирани 124 лица срещу морбили по изпълнение на предписанието на Регионалната здравна инспекция.

Споделяне

Още по темата

Още от България